Close

У Јелашиновцима 18.09.2016. освећена Црквена сала и Спомен обиљежје

У недјељу 18. септембра 2016. године Епископ Атанасије служио је Свету Архијерејску Литургију и осветио Парохијску салу и Спомен чесму у подгрмечком селу Јелашиновци.

Са Епископом су саслуживали протојереј-ставрофор Петар Миловац, парох оштролучки, јереј Невен Маринковић, парох старомајдански и протођакон Никола Перковић.

У пригодној бесједи Епископ Атанасије је наглашавао значај оваквих ктиторских дјела племенитих људи који не заборављају свој завичај.

Храм св. Јована Крститеља био је испуњен повратницима и бројним мјештанима подгрмечких села који су се након ратних дејстава 1995. године расејали широм свијета. Великим одзивом на овај скуп они су исказали поштовање према ктиторству господина Јове Добријевића.

Након Свете Архијерејске Литургије Епископ са свештенством осветио је Спомен чесму и Парохијску салу, са овим чином је предао вјерном народу на употребу.

На свечаном ручку Епископ Атанасије је уручио грамату ктитору Јови Добријевићу. Свима онима који су били у подршци изградњи Црквене сале и Спомен обиљежја додијељене су захвалнице.

Парох лушци-паланачки, јереј Ален Марић захвалио се свима који су свесрдно помагали у изградњи са жељом за чешћа и бројнија окупљања на црквене светковине у Јелашиноваца.

Господин Добријевић је обећао да ово неће бити једина подршка завичају и на радном састанку са члановима одбора за обнову Спомен дома у Бојишту, чији је предсједник, договарао је сљедеће активности у реализацији обнове овог за Подгрмечлије важног историјског објекта.

0 Comments

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 Podgrmeč. All rights reserved by Podgrmec.com