Close

Симболична помоћ у сјеменском материјалу подгрмечким пољопривредницима

Сански Мост, 10.05.2016., Милин Бирт, Подлуг, Томина, Лушци Паланка.

Напори Удружења “Подгрмеч” да се обиласцима већих произвођача сјеменског материјала у Републици Српској и Републици Србији и директиним контактима издејствује подршку подгрмечким пољопривредницима, на жалост, није дала значајнијег резултата.

Подсјећамо да смо квалитетну евиденцију потреба за сјеменским кукурузом прецизно пописали приликом прошлогодишње заједничке акције санских удружења у подјели горива за јесењу сјетву.

Уз молбе за подршку, поменутим произвођачима доставили смо им и збирне податке о потребама за сјеменским материјалом.

И ова акција је показала значај формирања задруге, јер смо од поменутих компанија добили одговоре да би значајну подршке добили у случају да се преко задруге централизовано кандидује набавка укупне потребне количине сјеменског материјала.

Наде за подршку полагане су у највеће произвођаче. На жалост, подршка је стигла само од компаније Рапић из Градишке која је дистрибутер произвођача Земун Поље. Од срца захваљујемо компанији Рапић на подршци вриједној 800 КМ.

10. маја смо обишли подгрмечка села Милин Бирт, Подлуг, Томину и Лушци Паланку и домаћинима уручили 10 врећица донираног сјеменског кукуруза ЗП 434.

Вриједни подгрмечки домаћини су углавном обавили сјетву кукуруза али су у страху да ће наставак кишног времена угрозити род.

0 Comments

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 Podgrmeč. All rights reserved by Podgrmec.com