Close

Освећен Храм Св. Апостола Марка у Дабру

Дабар, 28.08.2016.

Епископ бихаћко-петровачки Атанасије освештао је обновљени Храм у Дабру, а након тога служио Свету архијерејску литургију уз саслужење свештенства Епархије, протојереја-ставрофора Петра Миловца, јереја Владимира Максимовића и епархијског ђакона Николе Перковића.

Храм Св. Апостола и Јеванђелиста Марка у Дабру саграђен је 1891. године, а освећен 1894. године. У септембру 1995. године Храм је спаљен, а 2008. године почело је прикупљање средстава за његову обнову. Храм је у потпуности обновљен и опремљен и предат вјерницима на употребу.

Након литургије, уз пригодну бесједу о празнику Успења Пресвете Богородице, Епископ Атанасије је посебно нагласио значај духовне обнове и снаге коју пружају овакви догађаји када се вјерни народ сабира око својих Храмова и огњишта.

Куму Храма, Обраду Црномарковићу, Епископ Атанасије уручио је архијерејску захвалницу, а поменути су и похваљени сви добротвори, чланови Одбора за обнову и сви они који су дали допринос и подржали обнову Храма.

Јереј Ален Марић захвалио се бројним добротворима и појединцима на подршци и помоћи у обнови, а многобројним вјерницима упутио посебну захвалност на подршци јер су великим одзивом увеличали овај за Дабране значајан догађај.

0 Comments

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 Podgrmeč. All rights reserved by Podgrmec.com