Close

„Санско Прело“ у Старој Пазови у организацији Удружења „Сана“

Удружење „Сана“ Стара Пазова, 16.01.2016. – „Санско прело“

У организацији Удружења „Сана“, 16.01.2016. г. са почетком у 18.00 ч. , у ресторану Викторија у Старој Пазови, одржано је традиционално „Санско прело“.

У званичном дијелу програма наступили су: Мушка пјевачка група “Кордун“ Куд-а “Соко“ из Инђије, Женска пјевачка група Културне заједнице Крајина из Београда,  Удружење грађана Крајине „Зора“ из Крагујевца, Гуслар Огњен Андрић, Дабарска пјевачка група „Браћа испод Рујна“.

Програм су отворили домаћини, мушка и женска пјевачка група из Удружења „Сана“.

Предсједник Удружења „Сана“, Бранко Марјановић поздравио је госте и учеснике у програму у препуном ресторану Викторија, захвалио се учесницима, гостима и бројним организацијама које су пружиле подршку у организацији и најавио сљедећи догађај – Десети традиционални „Сански збор“ у Старој Пазови.

Током програма смјењивале су се традиционалне крајишке пјесме домаћих пјевачких изворних група и гостију из Београда, Крагујевца, Дабра, Копра, гусларски наступи, рецитали Ћопићевих пјесама у извођењу водитеља протокола Милана Корице и „Дабарско живо коло“.

Изузетну атмосферу након званичног програма одржали су и пријатељи домаћина „Гоци и Лазо“, а као подршка припомогао је Живко Вукић, Дабранин из Копра, који је са братом Миланком Кнежевићем – Бартуном и осталим Дабранима испод Рујна закључио званични програм.

На информативно-радном састанку у ресторану Викторија 17.01.2016. г. чланови Удружења „Сана“ са гостом са „Санског прела“ предсједником Удружења „Подгрмеч“ из Лушци Паланке, размијенили су поклоне, информисали се о плановима рада и разговарали о будућој заједничкој сарадњи.

Међу поклонима које је донио гост из Лушци Паланке, биле и умјетничке слике Дабарске цркве и лога Удружења, „Пупољка са Корчанице“ и књигу „Христољубље“ подгрмечког писаца и пјесника Ђуре Тркуље.

Домаћини су добили и поклон-књигу др Васе Предојевића „Понор зла“ и позивницу на промоцију те књиге која ће се у организацији Удружења „Подгрмеч“ одржати у Приједорском позоришту 25. јануара са почетком у 18.00 часова.

Договорена је подршка од стране домаћина „Прела“ у активностима пописа подгрмечких домаћинстава које је покренуло Удружење „Подгрмеч“, гостовање на „Духовском сабору“ у Подгрмечу, а потврђено је и гостовање „Подгрмеча“ на „Санском збору“ у Старој Пазови.

 

0 Comments

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2015 Podgrmeč. All rights reserved. Web Design and Developement by: Studio Brown