Close

Духовски сабор Јелашиновци-Бојиште 19.06.2016.

Духовски сабор Јелашиноваци – Бојиште 19.06.2016.

У организацији Одбора за обиљежавање Духовског сабора, а уз подршку Удружења „Подгрмеч“ Лушци Паланка и Удружења „Сана“ из Старе Пазове одржан је традиционални Духовски сабор.

Након дочека гостију у Бојишту од стране предсједника Удружења „Подгрмеч“,  госте из Старе Пазове јереј Ален Марић дочекао је испред Храма Св. Јован Крститеља у Јелашиновцима. Гости су свештенику Алену Марићу уручили пригодне поклоне, а након тога су обишли сеоско гробље и запалили свијеће својим прецима.

У 10.00 часова, служењем Свете литургије отпочео је традиционални Духовски сабор. Након литургије, парстос жртвама Отаџбинског рата са подручја јелашиновачке парохије служен је у Храму поред спомен-паноа.  У 12.00 часова у спомен-гробљу у Бојишту служен је помен жртвама Другог свјетског рата. Цвијеће су положили предсједници Удружења „Подгрмеч“ и „Сана“.

Са пригодним бесједама повратницима подгрмечких села и гостима на Сабору обратили су се свештеник Ален Марић, предсједник општинског вијећа Рајко Мрђа и предсједници удружења „Подгрмеч“ и „Сана“ Рајко Миљевић и Бранко Марјановић.

У пригодном програму учествовали су мушка и женска пјевачка група Удружења „Сана“ и дјевојчице из плесног клуба „Фестина“ из Приједора.

У нешто скромнијој овогодишњој посјети ипак су се нашли заинтересовани за спортске дисциплине. Захвалнице за учешће и дипломе подијељене су за такмичаре у малом фудбалу, трчању и бацању камена са рамена.

 

0 Comments

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2015 Podgrmeč. All rights reserved. Web Design and Developement by: Studio Brown